Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: NickyL
Ιδιαίτερο γλυκό, που για μεγαλύτερη ευκολία δεν θέλει μίξερ!
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα κι ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα αβγά. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε μίξερ, μπορούμε να δουλέψουμε απλώς αυτά τα υλικά σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, την καρύδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα. Το μείγμα που θα προκύψει, είναι αρκετά ρευστό.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (με έλασμα), 22-24 εκ.. Μεταγγίζουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε την τούρτα καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου. Tην αφήνουμε να κρυώσει και τη χωρίζουμε στη μέση. Μπορείτε, αν θέλετε, να μοιράσετε τη δόση και να την ψήσετε σε δύο τσέρκια, αν δυσκολεύεστε να κόψετε τους δύο πάτους.
Ενώνουμε τους δύο πάτους, βάζοντας μια μικρή στρώση από το τυρί ενδιάμεσα και κλείνοντάς τους σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε την τούρτα μας επίσης με μια στρώση από το κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας.
Πασπαλίζουμε την τούρτα καρότου με χοντροκομμένα καρύδια, τα οποία έχω κόψει στο μπλέντερ.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.