Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες
από το χρήστη: Μαιρούλα
Εύκολη τούρτα και πολύ νόστιμη για μικρούς και μεγάλους!
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους αυγού.
Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υλικά για το σιρόπι. Ανακατεύουμε και τ'αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ-κακάο και τα στρώνουμε σε μιά πιατέλα. Προσθέτουμε μία στρώση κρέμα, πάλι σαβαγιάρ καί πάλι κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Φτιάχνουμε την καραμέλα. Στο γουδοχέρι κοπανάμε τα αμύγδαλα ή τα σπάμε χοντρά στο μπλέντερ (όχι σκόνη). Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την καραμέλα σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά τη χτυπάμε μ' ένα μαχαίρι να σπάσει και διακοσμούμε την τούρτα.
Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.
Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας.
Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!
Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.
~
Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.