Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού
από το χρήστη: voula
Δεν ανησυχούμε εάν το σιρόπι φαίνεται πολύ. Το μαλακό ραβανί, το οποίο από μόνο του είναι ουσιαστικά άνοστο, θα ρουφήξει σιγά-σιγά όλο το σιρόπι μας και θα αποκτήσει τη γλυκάδα του!
Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15', μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνω λίγο-λίγο το γάλα στον κάδο και προσθέτω προς το τέλος το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια τετράγωνη φόρμα και ρίχνω μέσα το μείγμα για το ραβανί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C-200° C για 30'-35'. Βγάζω από το φούρνο, χαράζω και κόβω σε κομμάτια ώστε να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γυαλίσει το σιρόπι μου. Ρίχνω το ζεστό σιρόπι στο κρύο ραβανί κι αφήνω για λίγη ώρα μέχρι να τραβήξει το γλυκό μου το σιρόπι!
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
~
Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.
Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.