Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού
από το χρήστη: voula
Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15', μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνω λίγο-λίγο το γάλα στον κάδο και προσθέτω προς το τέλος το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια τετράγωνη φόρμα και ρίχνω μέσα το μείγμα για το ραβανί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C-200° C για 30'-35'. Βγάζω από το φούρνο, χαράζω και κόβω σε κομμάτια ώστε να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γυαλίσει το σιρόπι μου. Ρίχνω το ζεστό σιρόπι στο κρύο ραβανί κι αφήνω για λίγη ώρα μέχρι να τραβήξει το γλυκό μου το σιρόπι!