Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : 10-12
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 30'-35' (φούρνος)

Ραβανί

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: voula

Δεν ανησυχούμε εάν το σιρόπι φαίνεται πολύ. Το μαλακό ραβανί, το οποίο από μόνο του είναι ουσιαστικά άνοστο, θα ρουφήξει σιγά-σιγά όλο το σιρόπι μας και θα αποκτήσει τη γλυκάδα του!
Υλικά

για το σιρόπι:

ΣιροπιαστάΡαβανίΓλυκά ΤαψιούΑνατολίτικοΑνατολίτικα ΓλυκάΣιμιγδάλι

Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15', μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνω λίγο-λίγο το γάλα στον κάδο και προσθέτω προς το τέλος το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια τετράγωνη φόρμα και ρίχνω μέσα το μείγμα για το ραβανί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C-200° C για 30'-35'. Βγάζω από το φούρνο, χαράζω και κόβω σε κομμάτια ώστε να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει. 

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να γυαλίσει το σιρόπι μου. Ρίχνω το ζεστό σιρόπι στο κρύο ραβανί κι αφήνω για λίγη ώρα μέχρι να τραβήξει το γλυκό μου το σιρόπι!

Σχετικές συνταγές