Συνταγές για γλυκά

Μπακλαβαδάκια

Συνταγή Μπακλαβαδάκια

Μπακλαβαδάκια

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: voula

Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την κλασική συνταγή μόνοι σας.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι σπάω σε μεσαία κομμάτια τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Σε ένα μπολ αναμειγνύω τους ξηρούς καρπούς μου, το γαρίφαλο και την κανέλα. Ανακατεύω καλά και φυλάω στην άκρη.

Ανοίγω στον πάγκο της κουζίνας μου το φύλλο. Απλώνω ένα φύλλο, το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και το γεμίζω με το μείγμα. Βάζω επάνω άλλο φύλλο και το βουτυρώνω. Τυλίγω σε ρολό και κόβω σε μικρά κομμάτων των 6-8 εκατοστών. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία.Ό,τι βούτυρο περισσέψει, το περιχύνω από πάνω. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30'. Αφήνω τα μπακλαβαδάκια να κρυώσουν λίγο κι ετοιμάζω το σιρόπι:

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη καλά και προσθέτω στο τέλος το χυμό του λεμονιού. Σιροπιάζω τα μπακλαβαδάκια μου, όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.

 

Σχετικές συνταγές

Ραβανί

γάλα, αβγά, σιμιγδάλι

Ραβανί

tip: Το ραβανί πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό. Αν είναι μικρό το ταψί μου, ρίχνω από πάνω το σιρόπι και μετά κόβω σε κομμάτια. Αν έχω μεγάλο ταψί, μπορώ από την αρχή να χαράξω τα κομμάτια και μετά να σιροπιάσω.
Σάμαλι

σιμιγδάλι, γάλα, μαστίχα, αμύγδαλα, λεμόνι

Σάμαλι

Αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω αμύγδαλο για το σάμαλι και θέλω να το διακοσμήσω, μπορώ στο τέλος, όταν κρυώσει, να πασπαλίσω τα κομμάτια του με ινδική καρύδα.
Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

κουβερτούρα, καρύδια, μπισκότα, φύλλο, μέλι, πορτοκάλι

Σαραγλί με σοκολάτα και πορτοκάλι

Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Κανταΐφι

φύλλο, αμύγδαλα

Κανταΐφι

Στο σιρόπι μου χρησιμοποιώ εκτός από τη ζάχαρη τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό και ρευστό το σιρόπι!

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο

Κλασικότατο Γαλακτομπούρεκο... πιο κλασικό δε γίνεται!

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.
Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο, μέλι, αμύγδαλα

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

~

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι. 

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

γάλα, αβγά, φύλλο

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.