Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού
από το χρήστη: voula
Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την κλασική συνταγή μόνοι σας.
Στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι σπάω σε μεσαία κομμάτια τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Σε ένα μπολ αναμειγνύω τους ξηρούς καρπούς μου, το γαρίφαλο και την κανέλα. Ανακατεύω καλά και φυλάω στην άκρη.
Ανοίγω στον πάγκο της κουζίνας μου το φύλλο. Απλώνω ένα φύλλο, το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και το γεμίζω με το μείγμα. Βάζω επάνω άλλο φύλλο και το βουτυρώνω. Τυλίγω σε ρολό και κόβω σε μικρά κομμάτων των 6-8 εκατοστών. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία.Ό,τι βούτυρο περισσέψει, το περιχύνω από πάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30'. Αφήνω τα μπακλαβαδάκια να κρυώσουν λίγο κι ετοιμάζω το σιρόπι:
για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη καλά και προσθέτω στο τέλος το χυμό του λεμονιού. Σιροπιάζω τα μπακλαβαδάκια μου, όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
~
Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.
Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.