Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: azzam
Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εσείς κάντε τη μισή ποσότητα.
~
Επίσης, εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί κουβερτούρα και να περιχύσετε τη μία πλευρά των εργολάβων με τη σοκολάτα!
Βάζω στο μπλέντερ το αμύγδαλο και το τρίβω πολύ καλά. Το φυλάω στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω για να ζυμώσω την άχνη ζάχαρη και προσθέτω όσο ασπράδι αβγού πάρει (περίπου 7-8), μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή πάστα. Εάν θέλω μπορώ να προσθέσω λίγο λικέρ Αμαρέτο για τη γεύση.
Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου μια κόλλα λαδόχαρτο. Παίρνω το ίσιο, μεγάλο κορνέ (14-15), το γεμίζω με την πάστα που μόλις έφτιαξα και σχηματίζω πάνω στο λαδόχαρτο δισκάκια ή ορθογώνια κομμάτια, προσπαθώντας να τα κάνω όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Από πάνω πασπαλίζω το φιλέ αμύγδαλο που έχω τρίψει στο μπλέντερ. Γυρνάω λίγο τη λαδόκολλα, ώστε να πέσει το περιττό αμύγδαλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20'. Εάν θέλω μπορώ αφού ψηθούν τα κομμάτια να τα κολλήσω μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας μια στρώση μαρμελάδα βερίκοκο ή κουβερτούρα!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!