Συνταγές για γλυκά

τούρτα σοκολάτα-φράουλα

Συνταγή τούρτα σοκολάτα-φράουλα

τούρτα σοκολάτα-φράουλα

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: mbouclas

Κλασική κι αγαπημένη γεύση τούρτας/πάστας.

Υλικά

Διαδικασία

για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά ένα προς ένα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα μας. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο κι όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία, το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα των 22εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να κόψουμε το χαρτί που περισσεύει. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25'. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το ξεφορμάρουμε και με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια το κόβουμε οριζόντια σε 3 φέτες/δίσκους. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη κι αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βάζουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας, ενσωματώνω την κουβερτούρα με την σαντιγί και προσθέτω και τη βανίλια. Καθαρίζουμε καλά τις φράουλες κι αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τα 2/3 τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ενώ τις υπόλοιπες τις φυλάμε για τη διακόσμηση της τούρτας.

για τη συναρμολόγηση:

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο από παντεσπάνι, τον βρέχουμε με το σιροπάκι και τον καλύπτουμε με τη σοκολατένια σαντιγί. Ρίχνουμε μερικές φέτες φράουλας. Καλύπτουμε με τον επόμενο δίσκο από παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με σαντιγί και πάλι μοιράζουμε επάνω τις φέτες φράουλας. Τέλος, βάζουμε τον τελευταίο δίσκο, τον ραντίζουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τη σαντιγί κι επάνω διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες αυτή τη φορά. Εάν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε και με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφες. 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Προφιτερόλ Πολίτικο

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, κακάο, αλκοόλ, φιστίκι Αιγίνης, κουβερτούρα

Προφιτερόλ Πολίτικο

Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.

Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!

ρολό με βατόμουρα

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος

ρολό με βατόμουρα

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!

~

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας. 

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

κακάο, κουβερτούρα, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

αβγά, μπισκότα, κακάο, αλκοόλ

Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!

Τούρτα σοκολάτας

μπισκότα, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος, παγωτό

Τούρτα σοκολάτας

Εύκολο γλυκό με το οποίο μπορώ να πειραματιστώ προσθέτονας υλικά ή παραπάνω ζάχαρη εάν το θέλω πιο γλυκό. Προσωπικά, στην κρέμα προσθέτω πάντα και μέλι! Το θεωρώ καθοριστικό!
Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

αβγά, κακάο, λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, λικέρ

Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.

~

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

αβγά, λεμόνι, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

 

 

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Εάν δε θέλω να φτιάξω μόνος τον πολτό κάστανου, που είναι μπελάς είναι η αλήθεια, μπορώ να αγοράσω κρέμα από το σούπερ μάρκετ, στο ράφι που θα βρω τις μαρμελάδες. (H Bonne Maman είναι εξαιρετική ιδέα!)