Συνταγές για γλυκά

Τούρτα με φράουλες και κρέμα

Συνταγή Τούρτα με φράουλες και κρέμα

Τούρτα με φράουλες και κρέμα

Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά

Διαδικασία

για το παντεσπάνι:

Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάω τα αβγά διαδοχικά με τη ζάχαρη, μέχρι να σχημτιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και το ξύσμα του λεμονιού. Αναδεύω απαλά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του. 

Μεταφέρω το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ που έχω πριν βουτυρώσει ελαφρώς και ψήνω σε προθερασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 20'. Βγάζω το παντεσπάνι από το φούρνο, ανοίγω με προσοχή το έλασμα της φόρμας εάν υπάρχει κι αφού κρυώσει, κόβω το παντεσπάνι σε δίσκους. Δυο ή τρεις, αναλόγως πόσοι βγαίνουν.

για την κρέμα:

Φτιάχνω 1 δόση βασικής κρέμας ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες. Πλένω καλά τις φράουλες και τις κόβω σε φετούλες. Ανακατεύω την κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε με τις φράουλες.

για το σιρόπι:

Παίρνω έτοιμο σιρόπι φράουλας ή το φτιάχνουμε εμείς και το αραιώνω με το μάτι με ελάχιστο νερό. Ραντίζω τους δίσκους από παντεσπάνι που έψησα και τους αφήνω στην άκρη να το απορροφήσουν.

για τη συναρμολόγηση:

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο και τον γεμίζουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με τον επόμενο δίσκο και ξαναγεμίζουμε με κρέμα, εφόσον μας έχουν προκύψει 3 δίσκοι. Αλλιώς το τελευταίο κομμάτι θα πρέπει να είναι ο δίσκος από παντεσπάνι.

για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Γαρνίρω την επιφάνεια της τούρτας μου με σαντιγί και διακοσμώ με όσες φράουλες θέλω: κομμένες ή ολόκληρες!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχετικές συνταγές

Προφιτερόλ Πολίτικο

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, κακάο, αλκοόλ, φιστίκι Αιγίνης, κουβερτούρα

Προφιτερόλ Πολίτικο

Στο προφιτερόλ μου χρησιμοποιώ μαργαρίνη αντί για βούτυρο για να γίνει πιο ελαφρύ.

Την ίδια κρέμα πατισερί, τη χρησιμοποιώ και στο μιλφέιγ!

Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω την κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος!

ρολό με βατόμουρα

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος

ρολό με βατόμουρα

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!

~

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βατόμουρα με κάποιο άλλο κατεψυγμένο φρούτο της αρεσκείας μας. 

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

κακάο, κουβερτούρα, αβγά, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ

Ρολό σοκολάτας με σαντιγί

Εάν δυσκολευόμαστε να δώσουμε στο μωσαϊκό μας το σχήμα του ρολού, δεν πειράζει. Έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι... κρατούν την ουσία!
Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

αβγά, μπισκότα, κακάο, αλκοόλ

Ακαταμάχητος μαύρος κορμός

Υπάρχουν παστεριωμένα αβγά στην αγορά. Εάν δε βρίσκουμε και φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα, μπορούμε να επιτύχουμε την παστερίωση και μόνοι μας: Στα αβγά προσθέτουμε ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί στους 82°!

Τούρτα σοκολάτας

μπισκότα, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος, παγωτό

Τούρτα σοκολάτας

Εύκολο γλυκό με το οποίο μπορώ να πειραματιστώ προσθέτονας υλικά ή παραπάνω ζάχαρη εάν το θέλω πιο γλυκό. Προσωπικά, στην κρέμα προσθέτω πάντα και μέλι! Το θεωρώ καθοριστικό!
Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

αβγά, κακάο, λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, λικέρ

Σοκολατένιος κορμός με πορτοκάλι

Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Εάν είναι φρέσκο, τότε ο κρόκος θα μείνει ενιαίος σαν μπάλα. Εάν δε σταθεί ο κρόκος και αρχίσει να απλώνεται, τότε το αβγό μας είναι μπαγιάτικο.

~

Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη!

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

αβγά, λεμόνι, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Τούρτα - Κέικ με κρέμα λεμόνι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

 

 

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

αβγά, κακάο, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Ρολό με κάστανα! γιαμ γιαμ...

Εάν δε θέλω να φτιάξω μόνος τον πολτό κάστανου, που είναι μπελάς είναι η αλήθεια, μπορώ να αγοράσω κρέμα από το σούπερ μάρκετ, στο ράφι που θα βρω τις μαρμελάδες. (H Bonne Maman είναι εξαιρετική ιδέα!)