Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια
από το χρήστη: Φοίβη
Εάν θέλω, μπορώ να δημιουργήσω πολύχρωμα μακαρόν, με αντίστοιχη γεύση! Π.χ. αν θέλω να φτιάξω καφέ μακαρόν, χρησιμοποιώ 170γρ. άχνη ζάχαρη αντί για 220γρ. και προσθέτω 50γρ. κακάο. Επίσης αντί για κρέμα με βούτυρο χρησιμοποιώ απευθείας 200γρ. πραλίνα σοκολάτας!
~
Αν θέλω να φτιάξω μπλε ή ροζ μακαρόν, προσθέτω στη μαρέγκα την ώρα που τη χτυπάω, χρώμα ζαχαροπλαστικής.
~
Αντίστοιχα, αν θέλω να δημιουργήσω κίτρινα μακαρόν, χρησιμοποιώ χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και ξύσμα λεμονιού στη γέμιση!
~
Τέλος, αν θέλω να πετύχω πράσινα μακαρόν, αντικαθιστώ τη μισή ποσότητα της αμυγδαλόψιχας με ψίχα φιστικιών Αιγίνης (ανάλατα) και χρησιμοποιώ επίσης χρώμα και σταγόνες ζαχαροπλαστικής.
~
Κι άλλα μυστικά για τέλεια μακαρόν, εδώ.
Στο μπλέντερ χτυπάω την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτω την άχνη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνω το μείγμα του αμυγδάλου με την μαρέγκα κι αναδεύω προσεκτικά με μια σπάτουλα, να μη χαθεί ο όγκος.
Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου λαδόχαρτο και γεμίζω με την κρέμα που μόλις έφτιαξα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Με το κορνέ σχηματίζω πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλο το μείγμα. Καλό είναι να βγει ζυγός αριθμός, γιατί θα ενώσω μετά τα δισκάκια. Αλλιώς, το περισσευούμενο ξέρετε τι θα απογίνει!
Αφήνω τα μακαρόν πάνω στη λαμαρίνα για 20' και μετά, προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C και τα ψήνω για 15'. Ετοιμάζω τη γέμιση.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω στη γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, να αφρατέψει. Εναλλακτικά, μπορώ να φτιάξω 1 δόση κρέμας βουτύρου για μπισκότα, που είναι πολύ κοντά σε αυτή τη συνταγή.
Γεμίζω με την κρέμα τα μισή μακαρόν και τα ενώνω με τα άλλα μισά!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!
~
Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα.
~
Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους!