Συνταγές για γλυκά

Γρήγορο μπριός

Συνταγή Γρήγορο μπριός

Γρήγορο μπριός

Κατηγορία: Διάφορα , Βασικές Ζύμες , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!

από το χρήστη: glykatzou

Τα γαλλικά ψωμάκια που γλυκίζουν στη γεύση, είναι τώρα μια εύκολη υπόθεση που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του!

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι κι ανακατεύω, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το γάλα με τα αβγά κι αφού ενωθούν τα υλικά μου, ρίχνω το μείγμα στο αλεύρι. Αλλάζω το εξάρτημα και με τον γάντζο πλέον ανακατεύω πολύ καλά. Προς το τέλος προσθέτω και το βούτυρο. Ξαναζυμώνω. 

Σκεπάζω τον κάδο με μια μεμβράνη κι αφήνω το ζυμάρι για 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι και δουλεύω επάνω τη ζύμη. Τη χωρίζω σε μικρά μπριός και τα αφήνω να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου αυτή τη φορά για άλλα 10'-15'. 

Περνάω τα ατομικά μου μπριός σε φορμάκια ή αν δεν έχω, μπορώ να στρώσω ένα φύλλο λαδόχαρτου σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, να τοποθετήσω εκεί τη ζύμη μου και να τη χαράξω σε όσα κομμάτια θέλω. 

Χτυπάω σε ένα μπολάκι πρόχειρα με ένα πιρούνι τον κρόκο με το γάλα και με το πινέλο αλείφω την επιφάνεια του μπριός. Πασπαλίζω το γλυκό ψωμάκι μου με τη ζάχαρη και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.~

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.