Κατηγορία: Κέικ , Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Αν και χρειάζεται αρκετό χρόνο και υπομονή για να ολοκληρωθεί αυτό το γλύκισμα, το γευστικό αποτέλεσμα σε επιβραβεύει και το οπτικό... είναι απλώς τέλειο. Λες και το έφτιαξε επαγγελματίας.
Παίρνουμε ένα ταψάκι (8x8) και το ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε το βούτυρο σε φετάκια και το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, για περίπου 5', μέχρι να λιώσει καλά. Προσέχουμε να μη μας κάψει. Στον κάδο του μίξερ ενώνω τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι. Μόλις λιώσει το βούτυρό μου το περνάω κι αυτό στο μίξερ κι αφού ανακατέψω με μια ξύλινη κουτάλα, ξεκινάω να χτυπήσω το μείγμα μου, ώστε να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνω τη σκάλα και προσθέτω τα αβγά. Κοσκινίζω στον κάδο το αλεύρι και προσθέτω τα φιστίκια αράπικα. Ανακατεύω με την κουτάλα και μεταγγίζω την παχύρρευστη κρέμα μου στο ταψάκι.
Με μια σπάτουλα φροντίζω να πάει παντού και να καθίσει σωστά το μείγμα μες στο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25'. Αφού ψηθεί το μείγμα, το αφήνω να κρυώσει καλά. Το μεταφέρω στην κατάψυξη και το αφήνω για 30'.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω καλά το φιστικοβούτυρο, το γάλα και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Βγάζω τα μπράουνις από την κατάψυξη. Βρέχω ελαφρώς μια σπάτουλα και περνάω τη στρώση φιστικοβούτυρου από πάνω, λειαίνοντας τις άκρες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, την κουβερτούρα και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Φροντίζω να λιώσει καλά η σοκολάτα μου, αλλά να μη βράσει το γάλα. Αν ζεσταθεί πολύ, το κατεβάζω από τη φωτιά και το δουλεύω.
Περιχύνω το περιεχόμενο στο ταψάκι μου με την γκανάζ. Ξαναβάζω το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνω για 1 ώρα, να παγώσει καλά.
Αφού έχει κρυώσει πολύ καλά και σταθεροποιηθεί το μπράουνις μου, το βγάζω με τη βοήθεια του λαδόχαρτου από το ταψάκι και το αφήνω στον πάγκο κοπής. Με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω σε ορθογώνια κομμάτια.
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το heatherchristo.com)
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!