Συνταγές για γλυκά
1 2 3
μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

γάλα, μαγιά , αβγά, αλκοόλ, μαρμελάδα

μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

Η ζύμη έχει ψηθεί, όταν πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
~
Αν δεν έχω φορμάκια με τρύπα στη μέση, αλλά θέλω να δώσω στο γλυκό μου το κλασικό του σχήμα, μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω τη φόρμα του κέικ με την τρύπα! Τόσο απλά.

Γαλακτομπούρεκο

αβγά, σιμιγδάλι, λεμόνι, φύλλο

Γαλακτομπούρεκο

Εάν θέλω, μπορώ να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη στην κρέμα από σιμιγδάλι, ώστε να είναι πιο γλυκιά.
~
Αν δε θέλω να χτυπήσω την κρέμα στο χέρι, μπορώ φυσικά να χρησιμοποιήσω το μίξερ. 

Πανεύκολο ραβανί

αβγά, σιμιγδάλι, γλυκόζη

Πανεύκολο ραβανί

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Το καλό με το ραβανί είναι ότι τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. 

~

Μην ανησυχείται εάν μοιάζει άψητο στα πλάγια ή στον πάτο. Από τη στιγμή που έχει ψηθεί στο εσωτερικό κι έρχει ροδίσει η επιφάνεια, είστε εντάξει. 

~

Εγώ έχω συνηθίσει από τις καρυδόπιτες και τρυπάω με ένα πηρούνι την επιφάνεια του γλυκού, για να τραβήξει καλύτερα το σιρόπι. Δε χρειάζεται όμως, γιατί είναι ούτως ή άλλως σπογγώδες. 

Μπακλαβαδάκια

φύλλο, καρύδια, αμύγδαλα, γαρίφαλο, λεμόνι

Μπακλαβαδάκια

Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την κλασική συνταγή μόνοι σας.
Σάμαλι

αβγά, σιμιγδάλι, αμύγδαλα, λεμόνι

Σάμαλι

Παραδοσιακό γλυκό, που αξίζει να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας.
Μπακλαβάς

αμύγδαλα, καρύδια, γαρίφαλο, φύλλο, μέλι

Μπακλαβάς

Σιροπιάζω τον μπακλαβά μου, όταν το σιρόπι είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό. ~ Εάν έχει περισσέψει βούτυρο μετά το ψήσιμο, το στραγγίζω με προσοχή.
Ραβανί

σιμιγδάλι, αβγά, γάλα, λεμόνι

Ραβανί

Δεν ανησυχούμε εάν το σιρόπι φαίνεται πολύ. Το μαλακό ραβανί, το οποίο από μόνο του είναι ουσιαστικά άνοστο, θα ρουφήξει σιγά-σιγά όλο το σιρόπι μας και θα αποκτήσει τη γλυκάδα του!
Γαλακτομπούρεκο με σοκο-πορτοκάλι!

γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, κουβερτούρα, πορτοκάλι, φύλλο

Γαλακτομπούρεκο με σοκο-πορτοκάλι!

Αν η συνταγή μου λέει σταγόνες κουβερτούρας, μπορώ να τις βρω στα σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχω, μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια ποσότητα σε απλή κουβερτούρα, την οποία όμως θα ξύσω στον τρίφτη!

~

Μπορώ αντί για ξύσμα πορτοκαλιού, να βάλω αντίστοιχη ποσότητα από μανταρίνη ή λεμόνι! 

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

γάλα, αβγά, φύλλο

Μπουγατσένιο... γαλακτομπούρεκο

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, φύλλο, μέλι, αμύγδαλα

Γαλακτομπούρεκο σε ρολό

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

~

Όπου έχει η συνταγή μου βανίλια, καλό είναι αντί για το γνωστό στικ, να χρησιμοποιώ φυσική βανίλια. Δηλαδή το κλωναράκι το μαύρο, το βολβό. Με ένα μαχαιράκι τον σχίζω κάθετα και προσθέτω στο κατσαρόλι μου τους σπόρους και το κλωναράκι. Όταν βράσει το μείγμα που ετοιμάζω, αφαιρώ το κλωναράκι.