Συνταγές για γλυκά
1 2
Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια

μέλι, αχλάδι, σφολιάτα

Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια

Γρήγορη κι εύκολη τάρτα, στην οποία, αν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα ή συνδυασμούς (μήλο, πορτοκάλι κλπ.).
Σαρλότ κρέπας με μήλο, αχλάδι & σταφίδα

γάλα, αβγά, σπορέλαιο, παγωτό, μήλο, αχλάδι, κρασί, λεμόνι, πορτοκάλι, τζίντζερ, σταφίδες

Σαρλότ κρέπας με μήλο, αχλάδι & σταφίδα

Το γλυκό αυτό είναι ιδιαίτερο, γιατί συνδυάζει πολλές και έντονες, φρουτώδεις γεύσεις.
Σφολιάτα με αχλάδια ποσέ και κρέμα αμυγδάλου

αχλάδι, κρασί, φύλλο, γάλα, αβγά, πικραμύγδαλο

Σφολιάτα με αχλάδια ποσέ και κρέμα αμυγδάλου

Μπορεί κανείς χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας, να φτιάξει ό,τι συνδυασμούς χωρά ο νους του, με κρέμα για γέμιση και φρούτα που έχει βράσει σε σιρόπι!
Τάρτα με αχλάδι και κρέμα

λεμόνι, αβγά, αχλάδι, γάλα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Τάρτα με αχλάδι και κρέμα

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σοκολατένιο Κέικ με αχλάδι & φιστίκια

αβγά, πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης, αχλάδι

Σοκολατένιο Κέικ με αχλάδι & φιστίκια

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Κέικ-στεφάνι με φουντούκια κι αχλάδι

φουντούκια, αβγά, αχλάδι, κρασί, γαρίφαλο, κανέλα

Κέικ-στεφάνι με φουντούκια κι αχλάδι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Μπορώ να δοκιμάσω διάφορες παραλλαγές αλκοόλ-φρούτων σε αυτό το γλυκό, δίνοντας άλλο άρωμα κάθε φορά!

Τούρτα μαρέγκα χουρμάδες

αβγά, λεμόνι, αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, μήλο, αχλάδι, κρέμα γάλακτος, φρουί γλασέ

Τούρτα μαρέγκα χουρμάδες

Τρυπάμε με ένα πιρούνι το γλυκό. Αν δεν κολλά το μείγμα στα δόντια του, τότε είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο και τη δοκιμή.
Μους με αχλάδια

αχλάδι, γιαούρτι, τυρί, λεμόνι, σιρόπι βύσσινο

Μους με αχλάδια

Η μους είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που δε λιγώνει κι επιδέχεται πολλούς γευστικούς συνδυασμούς και πειραματισμούς!
μαρέγκες σοκολάτας με μήλα και αχλάδια

κουβερτούρα, ασπράδι αβγού, καστανή ζάχαρη, μέλι, κρασί, μήλο, αχλάδι, δάφνη, κανέλα, γλυκάνισος, κρέμα γάλακτος, λάιμ

μαρέγκες σοκολάτας με μήλα και αχλάδια

Γκουρμέ γλυκό, το οποίο διαφοροποιείται από την κλασική, ακαταμάχητη μαρέγκα: μπερδεύεται με κουβερτούρα για πιο έντονο χρώμα και γεύση και σηκώνει μαλακά φρούτα ποτισμένα με κόκκινο κρασί και πλούσια, μαλακή σαντιγί για ένα πιο ήπιο "σβήσιμο" γεύσης. 

~

Συνοδεύεται ταιριαστά με λικέρ Κεράσι (Cherry) ή θρυλικό Vinsanto. Α ρε Σαντορίνη....

αχλάδια κομπόστα με μέντα

αχλάδι, λεμόνι, χρώμα ζαχαροπλαστικής, εκχύλισμα μέντας

αχλάδια κομπόστα με μέντα

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!