Συνταγές για γλυκά
1 2 3 4
μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

γάλα, μαγιά , αβγά, αλκοόλ, μαρμελάδα

μπαμπάς... με μπόλικο ρούμι και σαντιγί

Η ζύμη έχει ψηθεί, όταν πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
~
Αν δεν έχω φορμάκια με τρύπα στη μέση, αλλά θέλω να δώσω στο γλυκό μου το κλασικό του σχήμα, μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω τη φόρμα του κέικ με την τρύπα! Τόσο απλά.

μπριός με φρούτα του δάσους

μαγιά , αβγά, γάλα, φρούτα, αμύγδαλα

μπριός με φρούτα του δάσους

Τα γαλλικά ψωμάκια που γλυκίζουν στη γεύση, είναι τώρα μια εύκολη υπόθεση που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του!
Γρήγορο μπριός

μαγιά , γάλα, αβγά

Γρήγορο μπριός

Τα γαλλικά ψωμάκια που γλυκίζουν στη γεύση, είναι τώρα μια εύκολη υπόθεση που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του!
Σταφιδόψωμο με γλάσο πορτοκάλι

μαγιά , σταφίδες, μαχλέπι, κάρδαμο, γάλα, πορτοκάλι

Σταφιδόψωμο με γλάσο πορτοκάλι

Εάν θέλω, μπορώ να χρησιμοποιήσω μαύρες σταφίδες και να τις ποτίσω για 1 ώρα περίπου σε αλκοόλ (π.χ. Grand Marnier), μέχρι να τραβήξουν.
Τσουρεκάκια με γλάσο βανίλιας

γάλα, μαγιά , αβγά, μαχλέπι, πορτοκάλι, κάρδαμο, αμύγδαλα

Τσουρεκάκια με γλάσο βανίλιας

Το ζύμωμα είναι πάντοτε μπελαλίδικη διαδικασία, που όμως αξίζει. ~ Η συγκεκριμένη είναι μια καλή ιδέα για πρωινό!
Τσουρεκάκια με γλυκό του κουταλιού κι αμύγδαλα

αμύγδαλα, μαγιά , γλυκό του κουταλιού, γάλα, αβγά

Τσουρεκάκια με γλυκό του κουταλιού κι αμύγδαλα

Εάν δεν έχουμε φορμάκια για τα ατομικά τσουρέκια, μπορούμε να τους δώσουμε ένα πιο "σφιχτό" σχήμα, όπως π.χ. σπιράλ, ώστε να μην "ανοίξουν" τόσο κατά το ψήσιμο.
Πασχαλινό τσουρέκι

αβγά, γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, κάρδαμο, μαγιά

Πασχαλινό τσουρέκι

Εάν δυσκολεύεστε να πλέξετε κοτσίδες με το ζυμάρι, μπορείτε να του δώσετε ένα άλλο σχήμα. ~ Το μυστικό για ένα καλό τσουρέκι είναι, πριν πλέξετε τις πλεξούδες να τραβήξετε το ζυμάρι με τα χέρια προς τα έξω, ώστε να πάρει αέρα και να δουλεύεται πιο εύκολα!
Ντόνατς με γέμιση σοκολάτας

γάλα, μαγιά , αβγά

Ντόνατς με γέμιση σοκολάτας

Με την ίδια λογική, μπορώ να γεμίσω τα ντόνατς μου με μαρμελάδα ή να τα αφήσω σκέτα. Φαντασία να υπάρχει και γεύσεις!
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

χουρμάς, βούτυρο, σιμιγδάλι, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

Το μαμούλ με τον χουρμά, απλώς τον αφήνω να κρυώσει καλά πριν τον φάω. Δεν τον αχνίζω!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

φιστίκι Αιγίνης, ανθόνερο, ροδόνερο, σιμιγδάλι, βούτυρο, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

 

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ, τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!