Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: Φοίβη
Σε περίπτωση που δω ότι η ζύμη μου δεν έχει σφίξει αρκετά, την αφήνω για περισσότερη ώρα στο ψυγείο μου.
~
Προτιμήστε να φτιάξετε σπιτικό ροδόνερο. Πανεύκολο!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει, για περίπου 3'. Προσθέτω το ροδόνερο και χτυπάω ακόμα λίγο. Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, καλά κοσκινισμένο με το αλάτι. Προσθέτω το μείγμα του αλευριού στον κάδο και χτυπάω, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα μου τα υλικά. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο κομμάτια, ώστε να μπορέσω μετά να τα δουλέψω πιο εύκολα. Τα τυλίγω καλά με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο να σφίξουν, για 1 ώρα.
Βγάζω από το ψυγείο, πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με αλεύρι και με τον πλάστη δουλεύω και λειαίνω πολύ καλά τη ζύμη σε δύο λεπτούς δίσκους. Εναλλακτικά τοποθετώ στον πάγκο μου αντικολλητικό χαρτί, βάζω τη ζύμη επάνω, τη δουλεύω λίγο με τα χέρια, σκεπάζω με άλλο ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και περνάω από πάνω τον πλάστη. Με αυτό τον τρόπο δε θα μου κολλά στον πλάστη. Με κουπ πατ δίνω το σχέδιο που θέλω στο ζυμάρι μου. Υπολογίζω να φτιάξω ζυγό αριθμό μπισκότων, ώστε αφού ψηθούν να τα ενώσω.
Αφήνω τις σχηματισμένες μπουκίτσες στο ψυγείο για άλλα 15'-20', να σφίξουν. Μεταφέρω τα άψητα μπισκοτάκια σε ταψάκι ή στη λαμαρίνα του φούρνου μου που έχω καλύψει με λαδόχαρτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 12'-14'.
Χτυπάω στον κάδο του μίξερ ή χρησιμοποιώ το σύρμα κι ανακατεύω πολύ καλά το τυρί και τη ζάχαρη. Αφού ενωθούν, προσθέτω το ροδόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλω και το γάλα λίγο-λίγο.
Αλείφω μονό αριθμό από τα ψημένα, πια, μπισκότα μου, με την κρέμα και καλύπτω με το ταίρι τους!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!