Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: glykatzou
Η έκπληξη σε αυτή την μπουκιά, κρύβεται στο εσωτερικό της. Λάιμ... Υφή, άρωμα, γεύση. Ούτε διαφήμιση να ήταν!
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάω για 3' με το φτερό, να ασπρίσει το βούτυρο. Προσθέτω το ξύσμα και το χυμό των λάιμ και τη βανίλια. Κοσκινίζω λίγο-λίγο το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά. Κλείνω τη ζύμη μου με μεμβράνη και την αφήνω να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον!
Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με μπόλικο αλεύρι και ανοίγω σε μέτριο φύλλο τη ζύμη για τους κουραμπιέδες. Κόβω με κουπ πατ. Εναλλακτικά, δίνω στρογγυλό σχήμα με τα χέρια. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες σε ταψάκι ή λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12'-15' περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα οι μπουκίτσες μου. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες.
Βουτάω τους κουραμπιέδες με προσοχή σε ένα μπολ γεμάτο άχνη ζάχαρη ή τους πασπαλίζω με γενναίες στρώσεις.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!