Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Μαιρούλα
Μπορούμε αντί για μαστίχα να βάλουμε διάφορα μπαχαρικά στο μπισκότο μας.
Χτυπάμε ελαφρά το βούτυτο με τα 2 είδη ζάχαρης, προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη μαστίχα που έχουμε κοπανίσει με γουδοχέρι, το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος, το αλεύρι λίγο-λίγο. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστή μισή ώρα περίπου.
Φτιάχνουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε, αλλά προσέχουμε να μην είναι το πάχος τους μεγαλύτερο από μισό εκατοστό.
Τα ψήνουμε για 20' περίπου στους 160°C-180°C.
Το μπισκότο θα γίνει σφιχτό και τραγανό.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!