Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Το συγκεκριμένο κουλουράκι όταν είναι έτοιμο, θα μοιάζει λιγάκι άψητο. Αυτό σημαίνει όμως ότι είναι μαλακό στο εσωτερικό του και δεν έχει στεγνώσει.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα, να λιώσουν, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω από τη φωτιά και πρσοθέτω τη βανίλια. Ανακατεύω μια-δυο γύρες, να διαλυθεί.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα, μαζί με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3', μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω τμηματικά το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας-βουτύρου. Χτυπάω να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Προσθέτω σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατεύω κυκλικά με μια σπάτουλα, να απορροφηθεί. Τέλος, αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτω τις σταγόνες κουβερτούρας κι ανακατεύω με τη σπάτουλα, να πάνε παντού.
Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ ταψάκι. Με ένα κουτάλι σχηματίζω δίσκους με το μείγμα για τα μπισκότα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 11'-13'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!