Κατηγορία: Σοκολατάκια , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια
από το χρήστη: glykatzou
Επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα σκληρύνει η κουβερτούρα πριν προλάβω να επικαλύψω όλες τις μέντες, την ξαναζεσταίνω χωρίς πρόβλημα σε μπεν μαρί.
~
Τώρα πώς να το πεις αυτό το γλύκισμα; Μπισκότο, σοκολατάκι, μέντα; Μπουκιά και συχώριο με την μέντα να σε καίει!
Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Κατεβάζω ταχύτητα και χύνω στο μείγμα το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα της μέντας. Το μείγμα μου θα είναι γεμάτο σβολάκια. Προσθέτω τμηματικά και το αλεύρι κι ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί καλά.
Κόβω τη ζύμη σε κομμάτια, τα δουλεύω με τον πλάστη να έχουν λεπτό πάχος και τα τυλίγω με μεμβράνη. Τα αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ακόμη καλύτερα και για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθούν τελείως.
Την επομένω κόβω μικρές μπουκίτσες με κουπ πατ ή ποτήρι, φροντίζοντας να είναι σχετικά λεπτές οι μέντες μου, αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά, μπορώ να δώσω ό, τι σχήμα θέλω, ακόμη και να σχηματίσω σοκολατάκια. Τα αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου. Δε χρειάζεται να αφήσω κάποιο ιδιαίτερο κενό μεταξύ τους, μια και δε θα ανοίξουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°Cγια 13'-15', μέχρι να στεγνώσουν σχετικά οι άκρες από τις μέντες μου. Τις αφήνω να κρυώσουν κι ετοιμάζω την επικάλυψη σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο ή λιώνω το βούτυρο ξεχωριστά σε μπρίκι (μια και χρειάζεται λιγότερο χρόνο). Τα ενώνω κι ανακατεύω ζωηρά. Με ένα κουτάλι ή τσιμπίδα βουτάω μία-μία τις μέντες μου μες στην κουβερτούρα και τις αφήνω σε πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 30'.
Οι σοκολατένιες μέντες μου θα πρέπει να έχουν στεγνώσει τελείως και σκληρύνει.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!
Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!
~
Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα.
~
Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους!