Συνταγές για γλυκά

μέντες σοκολάτας

Συνταγή μέντες σοκολάτας

μέντες σοκολάτας

Κατηγορία: Σοκολατάκια , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert! , Μπισκότα-Κουλουράκια

από το χρήστη: glykatzou

Επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα σκληρύνει η κουβερτούρα πριν προλάβω να επικαλύψω όλες τις μέντες, την ξαναζεσταίνω χωρίς πρόβλημα σε μπεν μαρί.

~

Τώρα πώς να το πεις αυτό το γλύκισμα; Μπισκότο, σοκολατάκι, μέντα; Μπουκιά και συχώριο με την μέντα να σε καίει!

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Κατεβάζω ταχύτητα και χύνω στο μείγμα το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα της μέντας. Το μείγμα μου θα είναι γεμάτο σβολάκια. Προσθέτω τμηματικά και το αλεύρι κι ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Κόβω τη ζύμη σε κομμάτια, τα δουλεύω με τον πλάστη να έχουν λεπτό πάχος και τα τυλίγω με μεμβράνη. Τα αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ακόμη καλύτερα και για 1 βράδυ, να σταθεροποιηθούν τελείως.

Την επομένω κόβω μικρές μπουκίτσες με κουπ πατ ή ποτήρι, φροντίζοντας να είναι σχετικά λεπτές οι μέντες μου, αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά, μπορώ να δώσω ό, τι σχήμα θέλω, ακόμη και να σχηματίσω σοκολατάκια. Τα αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου μου. Δε χρειάζεται να αφήσω κάποιο ιδιαίτερο κενό μεταξύ τους, μια και δε θα ανοίξουν.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°Cγια 13'-15', μέχρι να στεγνώσουν σχετικά οι άκρες από τις μέντες μου. Τις αφήνω να κρυώσουν κι ετοιμάζω την επικάλυψη σοκολάτας.

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο ή λιώνω το βούτυρο ξεχωριστά σε μπρίκι (μια και χρειάζεται λιγότερο χρόνο). Τα ενώνω κι ανακατεύω ζωηρά. Με ένα κουτάλι ή τσιμπίδα βουτάω μία-μία τις μέντες μου μες στην κουβερτούρα και τις αφήνω σε πιατέλα ή αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 30'.

Οι σοκολατένιες μέντες μου θα πρέπει να έχουν στεγνώσει τελείως και σκληρύνει.

~δοκίμασέ το!~

 

 







 

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

κουβερτούρα, ζάχαρη

μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα παίρνουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα λόγω της καστανής ζάχαρης. Μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και με απλή, κρυσταλλική. Σε αυτή την περίπτωση όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι αρκετά "χλωμά". Παραμένουν μαλακά και είναι πεντανόστιμα. Αν τα φτιάξετε με καστανή ζάχαρη, θα είναι σίγουρα πιο τραγανά. Κι αν θέλω περισσότερη σοκολάτα, απλώς προσθέτω παραπάνω σταγόνες κουβερτούρας!

~

Τα μπισκότα διατηρούνται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 μήνα. 

~

Επειδή η δόση είναι μικρή και βγαίνουν ελάχιστα μπισκότα, μπορείτε να τη διπλασιάσετε άφοβα. Κι επίσης, καλό είναι ό,τι σχήμα κι αν δώσετε τελικά στις μπουκιές, φροντίστε να έχουν αρκετό πάχος, ώστε να είναι πιο μαλακές στο εσωτερικό τους