Κατηγορία: Κέικ , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο. Ρίχνω το αλεύρι τμηματικά να απορροφηθεί, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη), το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Γεμίζω τις ειδικές φόρμες για μάφιν με θήκες ψησίματος. Μεταφέρω το μείγμα στα θηκάκια, να καλύψει τη μέση ή λίγο πάνω από τη μέση, μια και θα φουσκώσει. Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αφού γεμίσω 18 θηκάκια, χρησιμοποιώ το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξω ένα μεγάλο κέικ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25'-30' για τα κεκάκια και για 55'-1 ώρα περίπου για το μεγάλο κέικ! Όση ώρα κρυώνει το δημιούργημά μου, φτιάνω το γλάσο.
Σε ένα μπολάκι ή κούπα ρίχνω την άχνη και το χυμό του λεμονιού και χτυπάω ζωηρά με ένα πιρούνι. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο, χωρίς σβολάκια. Περιχύνω τα μάφιν και το κέικ μου, όταν αυτά κρυώσουν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!