Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Μαλακά μπισκότα με ευχάριστη, ελαστική γέμιση που δεν είναι ιδιαίτερα γλυκερά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την πρώτη δόση του γάλακτος σε σκόνη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι, να ενσωματωθούν. Λιώνω σε μπρίκι το βούτυρο και το προσθέτω. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια. Το απλώνω σε μια λαδόκολλα, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 105°C για περίπου 8'-10', να ξεραθούν καλά τα ψίχουλα. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Λιώνω σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και την προσθέτω στο μπολ, μαζί με την υπόλοιπη δόση της σκόνης γάλακτος. Ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά μου. Τα χρησιμοποιώ άμεσα, ειδάλλως τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρώ στο ψυγείο μου για 1 βδομάδα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, να φύγουν τα σβολάκια. Με το φτερό χτυπάω στον κάδο του μίξερ για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω το σιρόπι, κατόπιν το αβγό κι ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω στο μείγμα σιγά-σιγά το αλεύρι, να ενσωματωθεί τελείως. Προσθέτω τα αποξηραμένα βατόμουρα και τη γέμιση που ετοίμασα κι ανακατεύω να πάει παντού. Με τα χέρια πλάθω μπισκότα και τα αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί, στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνω μια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 10', μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και η επιφάνειά τους να είναι έτοιμη να σκάσει.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!