Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Έξτρα αρωματικό μπισκότο, που συνδυάζει την τραγανή επιφάνεια με το τρυφερό περιεχόμενο.
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για 1' το βούτυρο με το κρεμώδες τυρί, να ενωθούν. Προσθέτω τη ζάχαρη, 1 κ.γλ. από το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάω να ενσωματωθούν καλά για 1'. Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω στο μείγμα το χυμό του λεμονιού και το κοσκινισμένο αλεύρι, τμηματικά. Δεν το παρακάνω στο χτύπημα, απλώς θέλω να απορροφηθεί ίσα-ίσα το αλεύρι.
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30'-45', να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνω τον πάγκο της κουζίνας μου και ανοίγω με τον πλάστη το ζυμάρι εκεί. Προσπαθώ όσο το δυνατόν γίνεται, να σχηματίσω ένα σχετικά λεπτό, ορθογώνιο σχήμα, κόβοντας τις περιττές άκρες με ένα ίσιο μαχαίρι. Με το μαχαίρι κόβω τετράγωνα μπισκότα και τα αραδιάζω με κάποια απόσταση μεταξύ τους πάνω στο λαδόχαρτο, με το οποίο έχω καλύψει τη λαμαρίνα του φούρνου μου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο ρίχνω άχνη και λίγο ξύσμα λεμονιού και το δουλεύω με τα δάχτυλα. Πασπαλίζω την επιφάνεια από τα μπισκότα βουτύρου μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12'-15' ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!