Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Μπισκοτομπουκιές που θυμίζουν πολύ τη γεύση των ντόνατ. Ζάχαρη, κανέλα και κάτι ζεστό.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαγειρική σόδα, το κρεμόριο και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο, με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το αβγό και το γάλα, να ομογενοποιηθούν καλά. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ στη χαμηλή σκάλα και προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα το αλεύρι, να ενωθεί.
Στρώνω λαδόχαρτο ή σιλπάτ πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι φτιάχνω δισκάκια με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Σε ένα μπολάκι ενώνω τη ζάχαρη με την κανέλα και με το μείγμα πασπαλίζω τα μπισκοτάκια μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8', μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο, ρόδινο χρώμα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!