Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Αν δεν έχω σιρόπι καλαμποκιού, μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω μελάσα (στην ίδια ποσότητα).
~
Αποθηκεύω τα μπισκότα μου σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
~
Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακά (να πατιούνται), γιατί θα σκληρύνουν λίγο κρυώνοντας.
Στο μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με την ψιλή ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού, το αβγό το οποίο έχω χτυπήσει πρόχειρα με ένα πιρούνι και χτυπάω να ενσωματωθούν. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, την κανέλα, το τζίντζερ και τη σόδα.
Καλύπτω τη λαμαρίνα του φούρνου μου με αντικολλητικό χαρτί ή χρησιμοποιώ ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι ή σιλπάτ. Ό,τι με βολεύει. Πλάθω μπισκοτάκια σε στρογγυλό σχήμα και τα πατάω με το δάχτυλο ή τους δίνω ό,τι σχήμα θέλω. Τα αραδιάζω στο λαδόχαρτο με μια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-12'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!