Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια / Finger... Dessert!
από το χρήστη: glykatzou
Αν δεν έχω σιρόπι καλαμποκιού, μπορώ κάλλιστα να χρησιμοποιήσω μελάσα (στην ίδια ποσότητα).
~
Αποθηκεύω τα μπισκότα μου σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
~
Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακά (να πατιούνται), γιατί θα σκληρύνουν λίγο κρυώνοντας.
Στο μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με την ψιλή ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού, το αβγό το οποίο έχω χτυπήσει πρόχειρα με ένα πιρούνι και χτυπάω να ενσωματωθούν. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω στο μείγμα το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, την κανέλα, το τζίντζερ και τη σόδα.
Καλύπτω τη λαμαρίνα του φούρνου μου με αντικολλητικό χαρτί ή χρησιμοποιώ ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι ή σιλπάτ. Ό,τι με βολεύει. Πλάθω μπισκοτάκια σε στρογγυλό σχήμα και τα πατάω με το δάχτυλο ή τους δίνω ό,τι σχήμα θέλω. Τα αραδιάζω στο λαδόχαρτο με μια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-12'.