Συνταγές για γλυκά

Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

Συνταγή Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!

από το χρήστη: Φοίβη

Μπορώ να καταναλώσω τα σοκολατένια μου κερασάκια αμέσως. Καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα θα έχω όμως αν τα αφήσω για 1-2 βδομάδες στο ψυγείο, καλά κλεισμένα.

Υλικά

Διαδικασία

Βγάζω τα μαρασκίνο από το βάζο και τα αφήνω σε πιατέλα ή σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν λίγο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το σιρόπι καλαμποκιού, να ενωθούν καλά και προσθέτω τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν κολλάει πολύ το μείγμα προσθέτω ζάχαρη κι αν σκληρύνει, corn syrup.

Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόχαρτο. Παίρνω ένα-ένα τα κερασάκια και με τα δάχτυλα τα σκεπάζω με το μείγμα της ζάχαρης. Χρησιμοποιώ περίπου 1 κουταλάκι για κάθε μαρασκίνο. Αφού κάνω την ίδια διαδικασία και για τα 20 κομμάτια, μεταφέρω το ταψάκι στο ψυγείο και τα αφήνω να σταθεροποιηθούν για 1 ώρα περίπου. Αν θέλω για καλύτερο αποτέλεσμα, τα αφήνω παραπάνω για χρόνο.

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Βγάζω τα κρυσταλλωμένα μαρασκίνο από το ψυγείο και τα βουτάω ένα προς ένα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα σηκώσω από τη σοκολάτα, τα αφήνω μερικά δευτερόλεπτα να φύγει η πολλή σοκολάτα και τα ακουμπάω πίσω στο ταψάκι, πάνω στο λαδόχαρτο να κοκαλώσουν. Αν δω ότι κάποια κερασάκια σπάνε ή ανοίγουν, τα ξαναβουτάω στην κουβερτούρα.

για τη διακόσμηση:

Αφού τοποθετήσω όλα μου τα σοκολατένια, πια, κερασάκια στο λαδόχαρτο, μπορώ αν θέλω να τα πασπαλίσω με τρουφάκια! Μονόχρωμα ή πολύχρωμα.

Αφού τελειώσω και αυτή τη διαδικασία με τα κερασάκια, τα κλείνω καλά σε τάπερ και τα αποθηκεύω στο ψυγείο να παγώσουν.
 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...