Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : 20
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 1-2 ώρες (ψυγείο)

Κερασάκια μαρασκίνο βουτηγμένα σε υγρή σοκολάτα!

Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο / Finger... Dessert!

από το χρήστη: Φοίβη

Μπορώ να καταναλώσω τα σοκολατένια μου κερασάκια αμέσως. Καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα θα έχω όμως αν τα αφήσω για 1-2 βδομάδες στο ψυγείο, καλά κλεισμένα.
Υλικά

για τη διακόσμηση:

Corn SyrupΣιρόπι ΚαλαμποκιούΣιρόπιΜαρασκίνοΚερασάκια ΜαρασκίνοΚερασάκια

Βγάζω τα μαρασκίνο από το βάζο και τα αφήνω σε πιατέλα ή σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν λίγο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το σιρόπι καλαμποκιού, να ενωθούν καλά και προσθέτω τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν κολλάει πολύ το μείγμα προσθέτω ζάχαρη κι αν σκληρύνει, corn syrup.

Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόχαρτο. Παίρνω ένα-ένα τα κερασάκια και με τα δάχτυλα τα σκεπάζω με το μείγμα της ζάχαρης. Χρησιμοποιώ περίπου 1 κουταλάκι για κάθε μαρασκίνο. Αφού κάνω την ίδια διαδικασία και για τα 20 κομμάτια, μεταφέρω το ταψάκι στο ψυγείο και τα αφήνω να σταθεροποιηθούν για 1 ώρα περίπου. Αν θέλω για καλύτερο αποτέλεσμα, τα αφήνω παραπάνω για χρόνο.

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Βγάζω τα κρυσταλλωμένα μαρασκίνο από το ψυγείο και τα βουτάω ένα προς ένα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα σηκώσω από τη σοκολάτα, τα αφήνω μερικά δευτερόλεπτα να φύγει η πολλή σοκολάτα και τα ακουμπάω πίσω στο ταψάκι, πάνω στο λαδόχαρτο να κοκαλώσουν. Αν δω ότι κάποια κερασάκια σπάνε ή ανοίγουν, τα ξαναβουτάω στην κουβερτούρα.

για τη διακόσμηση:

Αφού τοποθετήσω όλα μου τα σοκολατένια, πια, κερασάκια στο λαδόχαρτο, μπορώ αν θέλω να τα πασπαλίσω με τρουφάκια! Μονόχρωμα ή πολύχρωμα.

Αφού τελειώσω και αυτή τη διαδικασία με τα κερασάκια, τα κλείνω καλά σε τάπερ και τα αποθηκεύω στο ψυγείο να παγώσουν.
 

~δοκίμασέ το!~