Συνταγές για γλυκά
1 2 3
Σιμιγδαλένιος χαλβάς

λάδι, αμύγδαλα, σιμιγδάλι, πορτοκάλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
Γαλακτομπούρεκο

αβγά, σιμιγδάλι, λεμόνι, φύλλο

Γαλακτομπούρεκο

Εάν θέλω, μπορώ να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη στην κρέμα από σιμιγδάλι, ώστε να είναι πιο γλυκιά.
~
Αν δε θέλω να χτυπήσω την κρέμα στο χέρι, μπορώ φυσικά να χρησιμοποιήσω το μίξερ. 

Σιμιγδαλόκρεμα

γάλα, αβγά, σιμιγδάλι, λεμόνι

Σιμιγδαλόκρεμα

Εάν τη θέλω πιο γλυκιά, μπορώ να αυξήσω την ποσότητα της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσω. ~ Επίσης, μπορώ εάν δε θέλω να φτιάξω το σιμιγδάλι στο χέρι, να χρησιμοποιήσω το μίξερ.
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

χουρμάς, βούτυρο, σιμιγδάλι, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με χουρμά!

Το μαμούλ με τον χουρμά, απλώς τον αφήνω να κρυώσει καλά πριν τον φάω. Δεν τον αχνίζω!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

φιστίκι Αιγίνης, ανθόνερο, ροδόνερο, σιμιγδάλι, βούτυρο, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με φιστίκι Αιγίνης

 

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ, τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!

 
μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

καρύδια, ανθόνερο, ροδόνερο, σιμιγδάλι, βούτυρο, μαγιά

μαμούλ (παραδοσιακό λιβανέζικο γλυκό) με καρύδι

Αφού κρυώσουν τα μαμούλ, τα πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη!

~

Η δοσολογία είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύω να ταΐσω λόχο ή δε θέλω να χαρίσω υπέροχες, λιβανέζικες μπουκιές, μπορώ να κάνω μικρότερη ποσότητα!

Πανεύκολο ραβανί

αβγά, σιμιγδάλι, γλυκόζη

Πανεύκολο ραβανί

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Το καλό με το ραβανί είναι ότι τρώγεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. 

~

Μην ανησυχείται εάν μοιάζει άψητο στα πλάγια ή στον πάτο. Από τη στιγμή που έχει ψηθεί στο εσωτερικό κι έρχει ροδίσει η επιφάνεια, είστε εντάξει. 

~

Εγώ έχω συνηθίσει από τις καρυδόπιτες και τρυπάω με ένα πηρούνι την επιφάνεια του γλυκού, για να τραβήξει καλύτερα το σιρόπι. Δε χρειάζεται όμως, γιατί είναι ούτως ή άλλως σπογγώδες. 

Χαλβάς

γλυκόζη, πορτοκάλι, λάδι, σιμιγδάλι, κουκουνάρι

Χαλβάς

Πανεύκολο και γρήγορο, κλασικό γλυκό που, για όσους νηστεύουν αλλά τρώνε λάδι, είναι και νηστίσιμο.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.