Συνταγές για γλυκά

γιαγιά (χι

γιαγιά (χι χι)

Τηγανίτες με γιαούρτι

γιαούρτι, αβγά

Τηγανίτες με γιαούρτι

Σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι από ζάχαρι και νερό ή με γλυκό του κουταλιού, με μέλι ή τις πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη.

Τάρτα Μυζήθρας

τυρί, αβγά, γάλα, φράουλα

Τάρτα Μυζήθρας

Σίγουρα αντί για φράουλα θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο άλλο γλυκό του κουταλιού, όπως βύσσινο ή ακόμη και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας!

Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

λεμόνι

Γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

Αν σε παλιές συνταγές (της γιαγιάς σας) συναντήσετε τη λέξη "κρεμοτάρταρο" στα υλικά, μην τρομάξετε, σημαίνει το κρεμόριο!

 

Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

αμύγδαλα, σιμιγδάλι, ανθόνερο

Αμυγδαλωτά (αχλαδάκια)

Παραδοσιακό, νησιώτικο γλύκισμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδραίικη.
Νουγκατίνα

αμύγδαλα, αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος

Νουγκατίνα

Αφού ολοκληρώσετε την τούρτα νουγκατίνας, μπορείτε να προσθέσετε κερασάκια και φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα.
κρέμα ζαχαροπλαστικής (κρέμα πατισερί)

γάλα, αβγά

κρέμα ζαχαροπλαστικής (κρέμα πατισερί)

Βολική κρέμα πατισερί, που μπαίνει και ταιριάζει με όλα. Και φυσικά κουταλίζεται άνετα! Άνετα!
κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα καφέ

γάλα, αβγά, καφές

κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα καφέ

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, τονισμένη με το άρωμα του στιγμιαίου καφέ.
κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπανάνα!

γάλα, βανίλια, αβγά, μπανάνα, λεμόνι, πορτοκάλι

κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπανάνα!

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, τονισμένη με το άρωμα και το χρώμα της μπανάνας.
κρέμα ζαχαροπλαστικής με εXωτίκ καρύδα

γάλα, αβγά, καρύδα

κρέμα ζαχαροπλαστικής με εXωτίκ καρύδα

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, τονισμένη με το ιδιαίτερο άρωμα της καρύδας!
κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα

γάλα, αβγά

κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής ενισχυμένη με κουβερτούρα.
κρέμα ζαχαροπλαστικής με έξτρα βούτυρο

γάλα, αβγά

κρέμα ζαχαροπλαστικής με έξτρα βούτυρο

Η κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής, ενισχυμένη και πιο βουτυρένια από ποτέ.
γλυκό Αχλάδι !

αχλάδι, λεμόνι, χρώμα ζαχαροπλαστικής, γλυκόζη

γλυκό Αχλάδι !

Διαφορετικό γλυκό του κουταλιού, για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι άλλο, έξω από τα συνηθισμένα.

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

 

 

 

 

Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

αχλάδι, ξινόμηλα, κανέλα, λεμόνι

Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

Μαρμελάδα που συνδυάζει δύο συγγενικά φρούτα: τα αχλάδια και τα ξινόμηλα.

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

αχλάδια στο φούρνο

αχλάδι, πορτοκάλι, λεμόνι

αχλάδια στο φούρνο

Φρούτα στο φούρνο, καυτά, μαλακά και γλυκά, περιχυμένα με σιρόπι ζάχαρης κι εσπεριδοειδών... Κάνει τη διαφορά στο επιδόρπιο.
αχλάδια κομπόστα

αχλάδι, λεμόνι, τζίντζερ

αχλάδια κομπόστα

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
 

1 2 3