Κατηγορία: Διάφορα , Finger... Dessert!
από το χρήστη: voula
Σχετικά γρήγορο κι εύκολο επιδόρπιο, που αρέσει στους περισσότερους.
Σε μια κατσαρόλα βράζω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το γάλα για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα μου. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, τα αβγά ένα-ένα, τα αμύγδαλα και τελευταία τη βανίλια κι ανακατεύω και πάλι.
Κόβω το φύλλο σε λωρίδες. Βουτυρώνω με λίγο μαλακό ή λιωμένο βούτυρο και διπλώνω στα δύο. Τυλίγω σχηματίζοντας μικρές φλογέρες και με ένα κουτάλι γεμίζω με την κρέμα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσω όλη. Αλείφω τις φλογέρες από πάνω με λίγο βούτυρο λιωμένο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35'. Μόλις πάρουν χρώμα και ψηθούν οι φλογέρες, τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω σε μια πιατέλα να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζω για μερικά λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί καλά και προς το τέλος προσθέτω και το χυμό. Με ένα κουτάλι περιχύνω τις φλογέρες μία προς μία!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!