Κατηγορία: Τούρτες-Πάστες / Διάφορα / Finger... Dessert!
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Μπελαλίδικο γλυκό, που όμως αξίζει μέχρι τελευταίας δαγκωνιάς. Αν σας έχει ξεφύγει, επιχειρήστε το!
~
Μπορείτε να φτιάξετε κι ένα διαφορετικό εκλέρ: Αντί για κρέμα πατισερί, να το γεμίσετε με πλούσια, χορταστική σαντιγί και με φετούλες από φρέσκες φράουλες. Κι από πάνω αντί για γλάσο, να το πασπαλίσετε με μπόλικη άχνη. Τι λέτε;
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μεμιάς. Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε τμηματικά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ απλό Νο3. και "κόβετε" τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ..
Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 220°C για 15'. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και τα ψήνετε για άλλα 25'.
Χαράζετε τα άδεια εκλέρ είτε μόνο από τη μία πλευρά σαν σάντουιτς είτε κόβετε στη μέση τη ζύμη, φτιάχνοντας δύο δίσκους.
Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί κανονικά. Πριν την κρυώσετε, προσθέτετε στην κρέμα λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή στιγμιαίο καφέ! Γεμίζετε τα ψημένα εκλεράκια με την κρέμα και τα πατάτε ελαφρά να κλείσουν.
Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας της αρεσκείας σας. Επικαλύπτετε τα εκλεράκια ένα προς ένα με το γλάσο, με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να στεγνώσει το γλάσο και να σφίξει η κρέμα.