Ορφέας
Το παγώνουμε και το σερβίρουμε.
~
Το συγκεκριμένο milkshake είναι vegan (ιδανικό για χορτοφάγους).
Αν δε βρούμε πηκτίνη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
Υγιεινές μπουκίτσες, χωρίς ζάχαρη, που δεν στερούνται όμως τη γλυκιά γεύση.
~
Με μόνο 4 υλικά και χωρίς φούρνο, έχετε ένα νόστιμο πρωινό ή μπισκότο για τη μέρα σας.
Έντονες γεύσεις, αρώματα, χρώματα κι ένα απαλό στρώμα από καμένη μαρέγκα στην κορυφή. Σαν σκηνικό... μόνο που είναι γλυκό και βρώσιμο.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή για ζύμη κάνει και για πάστα φλώρα.
Αν δεν σκοπεύω να ψήσω αμέσως τα σου, μπορώ να τα διατηρήσω στο ψυγείο για 4-5 μέρες, σκεπασμένα με πετσέτα.
~
"Σου" σημαίνει κέρδος.
Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό, παραμείνει, τότε έχει "δέσει".
~
Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.
Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
Το σαφράν (ζαφορά) το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα (έντονο κίτρινο, κροκί), στο ηδύποτό μας.
~
Είναι προτιμότερο στο πρώτο στάδιο (με τις φλοίδες) να χρησιμοποιήσουμε κάποιο δοχείο με μεγάλο στόμιο όπως βάζο, παρά στενό όπως μπουκάλι, γιατί θα δυσκολευτούμε με τις φλούδες των φρούτων.